De zomer van 2017 is in aantocht! Heb jij jouw nieuwe Birkenstock slippers al in de kast liggen? De nieuwe collecties vliegen de deur uit in elke winkel en webshop. De temperaturen vliegen omhoog en de dichte, warme schoenen vliegen uit. Maar heb jij al overwogen welke slippers zich aan de onderkant van jouw voeten gaan bevinden met het tropische zomer weer? Kies voor comfort! Kies Birkenstock.

De voordelen van Birkenstock.

Birkenstock is een merk wat jou wellicht al bekend in de oren klinkt. Wat velen echter niet weten, is dat dit Duitse merk al sinds 1774 bestaat. De laatste jaren is dit merk steeds, of überhaupt, bekender geworden. De comfortabele slippers hebben in de laatste 10 jaar hun naam gemaakt. De Birkenstock is een slipper van hoge kwaliteit die word gemaakt van kwalitatief uitstekende materialen. De slippers worden al sinds 1774 “gefinetuned” zodat men vandaag de dag kan genieten van de ultieme loopervaring. De slippers lopen bijzonder fijn met de zolen gemaakt van kurk en rubber. De materialen, die toch vrij doorsnee zijn, geven in combinatie een lekkere wandel ten opzichte van de gewone plastic teenslipper waar je, althans ik, continu een snijdend gevoel ervaart tussen de tenen.

Het lekkere weer dat in opkomst is betekend voor vele Nederlanders, en Nederlandse vakantiegangers, lekker genieten. Maar, zorg dan ook dat er ultiem genoten kan worden. Ben jij een wandelaar, een strandhanger, en stad-slenteraar, een wilde shopper of een tuinzitter? Deze Duitse slippers zijn voor iedereen geschikt die het zat is om dichte schoenen aan te moeten. En, de tip van de dag: De slippers zijn ook goed te combineren met een korte broek!

De materialen

Zoals ik net al aangaf, is de zool van de slipper gemaakt van een combinatie tussen kurk en rubber. Daarnaast is de Birkenstock een hele slimme slipper. Een slimme slipper? In tegenstelling tot de gemiddelde plastic souvenir winkel variant, is deze slipper gemaakt om zich aan te passen aan de gebruiker. Door het gebruik van kurk en rubber gaar de slipper zich na een aantal rondjes om het blok vormen naar jouw voeten.

Daarnaast hebben de slippers verstelbare leren banden gemaakt van verschillende soorten leer zoals: veloursleer, nubuckleer, generfd leer in samenwerking met nog een aantal andere materialen voor de optimale stevigheid en loopervaring.

Wees er snel bij, want de Birkenstock slippers zullen ook deze zomer, weer een gewild item zijn in de Nederlandse schoenenkast.