Til je creativiteit naar een hoger niveau met de adembenemende foto’s en 4K-video’s van de full-frame Canon 5D Mark IV. Bewerk je beelden achteraf met Dual Pixel RAW, word een ware fotograaf. Met de 30,4 megapixel full-frame sensor maak je verbluffende foto’s en video’s in superieure 4K-resolutie.

Canon 5D Mark IV: de instellingen

De instellingen die je met de Canon 5D Mark IV hebt, zijn zeer divers. Licht is één van de meest ingewikkelde opties die de meeste spiegelreflexcamera’s tot een ware hel kunnen maken. Als je het juiste shot lijkt te hebben, blijken de lichtinstellingen niet goed te zijn. Met de Canon 5D Mark IV is dat verleden tijd. Je hebt een sfeervoorkeuze, witvoorkeuze (AWB), daglicht, schaduw, bewolkt, kunstlicht, wit tl-licht, flitser, aangepast en kleurtemperatuurinstelling. De foto’s kunnen dus blauwig tot oranje uitvallen als je het instelt. Maar als je ‘standaard’ instelt, maak je met de Canon 5D Mark IV al prachtige foto’s.

Video’s met de Canon 5D Mark IV

De maximale opnametijd in 4K en Full HD is 29 minuten en 59 seconden met de Canon 5D Mark IV. Uitzondering zijn video’s met een hoge framerate – daarbij is de maximale opnametijd korter. Als je je eigen film wil opnemen, bewerken en op een dvd wil downloaden, kan dat dus per half uur.

Bijna het belangrijkste: scherpstellen

Geen mooie foto’s zonder scherp te stellen. Scherpte is misschien wel een van de belangrijkste randvoorwaarden voor het schieten van een kwalitatief goede foto. Je kunt AF-punten instellen op het scherm, wat betekent dat je per punt één gefixeerd beeld in het display te zien krijgt. Deze punten kun je zelf instellen, of automatisch laten instellen door de camera. De automatische selectie zijn alle 61-punts, en de handmatige selectie is enkelvoudig (selecteerbare punten 61, 15, 9 of alleen cross-type punten. Kort gezegd zijn er verschillende manieren waarop je punten kunt instellen, en die punten maken bepaalde delen (of zo veel mogelijk delen) van de foto scherp.