Eens in de zoveel tijd is het heerlijk om je gehele garderobe op te ruimen. Of dit nu is omdat je eigenlijk gigantisch veel kleding hebt, door het bomen het bos niet meer kan zien. Of je jouw huidige kleren niet meer past of dat je gewoon toe bent aan het opruimen ervan. Je hebt veel verschillende redenen om een grote opruimbeurt aan jouw garderobe te geven. En met dagen als dit, dat het buiten kouder wordt, is het ideaal om daar aan te beginnen. Een dag even de focus op de garderobe hebben en je kan er tegen aan en je hebt straks een frisse opgeruimde garderobe. Wat wil je nog meer?

 

Goed ruimen!

Soms moet je een doel stellen of een eis. Heb je kleren al vanaf januari niet meer gedragen of sinds vorig jaar december? Gooi ze dan weg, de kans dat je ze nu nog gaat dragen, die kans is heel klein. Of heb je een sentimentele waarde met het kledingstuk, dan kan je het bewaren. Maar ruim he tdan op in een mooie doos op een mooie plek. Je kast hoeft er namelijk niet mee vol te hangen. En sorteer goed. Probeer echt een systeem in je kast te krijgen. Of je het nu item bij item doet, of je alles op kleur sorteert, je moet kijken wat voor jou goed werkt uiteraard. En dan kan je flink gaan ruimen en opruimen. En dit kan je natuurlijk ook doen met je schoenen, jassen en tassen. Zo heb jij straks alles helemaal opgeruimd. Nou top toch?

 

Blijf bij de maat die je hebt

Je kan wel kleding bewaren die eigenlijk te groot is, dus bh grote maten of andere grote maten dameskleding, maar wanneer het niet past moet je het niet dragen. En even een belangrijke note! Het maakt uiteraard helemaal niets uit wat jouw maat is. Zolang jij je goed voelt, dan is het goed. Jij moet trots zijn op jezelf en weten wat je waard bent. Want je bent altijd wat waard, maakt niet uit welke maat je hebt. Die maat doet er niet toe. Maar daar en tegen, moet je wel de maat dragen die je past en die goed is. Want te kleine of te grote kleding is niet mooi. Kleding moet wel goed passen. Dus ligt jouw kast vol met maten die niet goed zijn, doe ze weg. Kleinere maten bewaren omdat je er in wilt passen, doe het niet, je wordt er alleen maar ongelukkig van. En dat willen we niet, want we zijn goed zoals we zijn, een kledingmaat is geen maatstaaf!