The style factory

Flat cap: de pet net even anders!

flat cap

De hoofddeksel mode scene is niet meer wat het ooit geweest is. Vroeger liet je welvaart en status zien door het dragen van een hoge en vaak zo extravagant mogelijke hoed – in felle kleuren, met veren en frutsels eraan. Tegenwoordig worden hoeden amper nog gedragen en zijn bijvoorbeeld baseball petjes meer een teken van stoerheid dan iets wat je echt tegen de zon beschermt. Het draait dus altijd meer wat de hoed of pet zegt dan echt de functionaliteit. Dit kunnen we maar beter omarmen – dus met een flat cap maak jij straks iedere outfit helemaal van jou!

Flat cap is goed te combineren

De flat cap is niet zomaar een petje. Het is een heel andere stijl, die elke outfit om kan toveren tot iets speciaals. Maakt niet uit in wat voor situatie. Als je elke dag in pak loopt voor je kantoorbaan wil je misschien je outfit wel eens opleuken. Dan kun je eens een flat cap dragen naar een zakenbespreking en netjes voor de dag komen terwijl je niet jouw unieke stijl verliest. Maar ook bij vrijetijdskleding kun je een flat cap met van alles combineren om net even wat leuker voor de dag te komen.

Terug naar vroeger met een twist

De flat cap werd veel gedragen in de 20e eeuw, met name in Europa. Je ziet ze vaak in oude films gedragen door krantenjongens, maar ook door zakenmannen – wat laat zien dat het een hoofddeksel is wat zich echt van de rest onderscheidt. De laatste jaren gaat met name de mannenmode weer vaak terug naar eerdere trends. De hipsters maken lange baarden, snorren en zelfs knotjes voor mannen helemaal hip. Nieuwe trends worden gecombineerd met oudere thema’s zoals het ruitenpatroon. De flat cap is een mooie manier om dit soort stijlen op jouw manier te combineren. Je kunt hem aan bij je modernere outfits maar ook een hele ouderwetse look kun je er weer hip mee maken.

De flat cap kruipt naar de top

Flat caps worden de laatste jaren steeds meer gedragen nu men ontdekt hoe veelzijdig ze kunnen zijn. Ook bekende sterren als Leonardo DiCaprio zijn niet bang om hun flat cap aan de wereld te laten zien. Het nieuwe mode accessoire word hierdoor alleen maar bekender. Als een iemand hierdoor geïnspireerd raakt en de petten vaak draagt, kan hij anderen op straat hiermee weer op ideeën brengen. Zo kan iedereen ze toch combineren met hun eigen stijl!

Mobiele versie afsluiten