Een man in een overhemd ziet er vaak uit alsof hij alles in z'n leven dik voor elkaar heeft. Ongeacht dat ook echt waar is of niet, een overhemd geeft elke man een professionele, volwassen uitstraling. Om die reden zijn er ook mannen die het dragen van een overhemd maar niets vinden, omdat het er volgens hen te stijfjes uit ziet. Maar dat hoeft niet zo te zijn. Er zijn verschillende manieren waarop je een overhemd kunt dragen voor verschillende gelegenheden.

De pasvorm

Allereerst is het belangrijk dat het overhemd de juiste pasvorm heeft. Er zijn verschillende pasvormen en het ligt er aan wat het beste past bij de bouw van jouw lichaam. Over het algemeen staat een getailleerd overhemd het netst. Een los overhemd heeft een wat nonchalantere uitstraling, maar kan top staan als het een gezellige print heeft (denk aan het klassieke festival overhemd). Je kunt echt alle kanten op afhankelijk van jouw eigen persoonlijke stijl. Als je op zoek bent naar stijlvolle overhemden van goede kwaliteit, dan zijn Eterna overhemden een aanrader. Dit merk heeft een mooie collectie overhemden geschikt voor elke gelegenheid.

Netjes en professioneel

De meest gebruikelijke manier om een overhemd te dragen is de klassieke combinatie die men vooral naar het werk of nette gelegenheden draagt: een net gestreken overhemd met pantalon. Je kunt kiezen voor een strak, wit overhemd en pantalon in een neutrale kleur. Maar als je houdt van frisse kleuren, zou je ervoor kunnen kiezen om zachte pastelkleuren met elkaar te combineren. Ook kun je pasteltinten met aardse kleuren combineren. Zo gaan bijvoorbeeld een pastel geel overhemd in combinatie een donkergroene pantalon en bruine riem en schoenen erg goed samen.

Een overhemd met trui combineren

Als je voor een meer vrijetijds look wilt gaan, dan kun je ervoor kiezen om een overhemd te combineren met een comfortabele trui. Door een overhemd onder een trui te dragen zie je er al gauw gestyled uit, maar niet te netjes doordat enkel de kraag van het overhemd zichtbaar is. Zo kun je je winterse trui een stijlvolle twist geven. Daarnaast is het ook nog eens lekker warm. En als het te warm wordt, kun je de trui altijd uit doen om je overhemd te showen. De beste kleur overhemd om onder een trui te dragen is vaak wit. Wit kun je mooi combineren met donkere kleuren, zoals donkerblauw of zwart. Maar ook aardse kleuren zoals bruin of camel staan mooi met het witte accent van een wit overhemd.

De casual overhemd met spijkerbroek combinatie

De meeste mannen combineren een overhemd met een pantalon of chino. Maar als dat niet je ding is en je meer van de casual spijkerbroeken bent, wees niet getreurd. Je kunt een overhemd altijd prima combineren met een spijkerbroek. Je kunt het overhemd in de broek stoppen, maar je kunt hem ook uit je broek laten en de mouwen oprollen. Dit zorgt voor een stoere, casual en nonchalante uitstraling. Combineer deze outfit met een paar sneakers en je bent klaar voor de dag.