De zoektocht naar een goeie winterjas, iedereen kent het wel. Een winterjas gaat vaak wel een aantal jaren mee, dus je wilt natuurlijk wel tevreden zijn, en niet een willekeurige jas kopen die er “wel oké” uit ziet omdat je al 2 uur rondloopt in de winkelstraat en nog steeds niks geweldigs hebt gevonden. Dit artikel probeert je een oplossing te geven op dit probleem.

Algemene tips

Denk er bij het uitzoeken van een winterjas aan dat deze praktisch dient te zijn. Een jas kan tegenwoordig mooi én warm zijn, maar je wilt er natuurlijk ook niet in zweten, dus het is ook belangrijk dat de jas goed kan ademen. Anders zal je na een goed stukje fietsen het zweet op je rug hebben. Het is vooral belangrijk dat je een jas uitzoekt die bij je persoonlijkheid past, vind je het niet zo belangrijk om met de mode mee te gaan, dan kan je kiezen voor een eenvoudige jas die praktisch is en ook nog eens betaalbaar is. Het is natuurlijk mogelijk om 2 jassen te kopen, dit kan handig zijn als u kinderen heeft, want dan is het niet altijd te vermijden dat je jas vies wordt.

Kijk online

Vaak hebben fysieke winkels niet het gehele assortiment in de winkel, dus kijk ook even online of je een goede jas kan vinden. Het nadeel hiervan is dat je niet meteen kan passen, en misschien de jas terug moet sturen als je niet tevreden bent, maar het bredere assortiment kan het verschil betekenen tussen een matige jas en een geweldige jas. Bovendien kom je online vaak nog goedkoper uit ook! Veel webwinkels hebben namelijk kortingscodes die je online kan vinden en boven een bepaald bedrag is de verzending meestal ook gratis.

Kleuren

Vaak is het handig om bij een winterjas voor een neutrale kleur te kiezen. Veel fellere kleuren zijn meestal een tijdelijke trend, en in het geval dat je van plan bent deze winterjas meerdere jaren te houden is het dus misschien verstandiger om te kiezen voor neutraal. Uiteindelijk is het natuurlijk je eigen keuze en zijn het je eigen voorkeuren! Trends kunnen altijd gestart worden, dus doe vooral waar je zelf behoefte aan hebt.

Hopelijk heeft dit artikel je geholpen om een keuze te maken tussen alle verschillende winterjassen en je ideale winterjas uit te zoeken!