Soms mist er gewoon een element in de hal waar je binnenkomt. Er is daar een ideale oplossing voor, namelijk de kapstok. Een kapstok kan je net plaatsen aan die saaie wand in de hal of juist in dat ene lege hoekje van de hal. Het kan natuurlijk dienen als sierelement, maar kan ook een praktische functie hebben.

De vele soorten kapstokken

Kapstokken zijn er in allerlei soorten en maten. De juiste kapstok vinden voor in jouw hal kan dan soms ook een opgave zijn. Daarom is het slim om eerst een aantal dingen op papier te zetten voordat je opzoek gaat naar het modieuze element.

De eerste stap voor het vinden van een kapstok is natuurlijk; waarvoor heb je een kapstok nodig? Is het om opvulling te geven aan de hal of is het echt voor praktische redenen? Door deze stap na te gaan kan je al een aantal kapstokken uitsluiten. Een kapstok voor een praktische reden is namelijk heel anders dan het opvullen van de hal. Als het slechts gaat om het opvullen van de hal gaat, zal je er waarschijnlijk niet veel aan op hangen en kan je modieus een kapstok uitzoeken. Zo’n kapstok kan soms wat minder praktisch zijn. Wanneer er eentje zoekt voor praktische redenen is het natuurlijk fijn dat er voldoende haakjes of hangers bij zitten zodat je er ook voldoende aan kan hangen. Gelukkig kan je tegenwoordig ook een kapstok vinden die over beide elementen beschikt. Zo kan je een praktische kapstok hebben dat ook het oogappeltje van de hal kan zijn.

De vervolg stappen voor een kapstok

De tweede stap voor het vinden van een kapstok is het vast stellen van je budget. Ze zijn er in allerlei prijzen, van laag tot hoog. Om niet in de verleiding te raken en een veel te dure te kopen dan dat je eigenlijk wilde, is het verstandig om een budget vast te stellen van wat je maximaal aan een kapstok wil uitgeven.

De derde stap voor het vinden van een kapstok is het vaststellen van maten en kleuren. Hoe groot kan het zijn in jouw hal? En welke kleuren komen in jouw hal naar voren en moet de kapstok aan die kleuren voldoen? Je wilt natuurlijk dat de kapstok bij jou in de hal past en dat het niet het zwarte schaapje is. Ook de maten van kapstok zijn belangrijk. Een te grote kapstok zou jammer zijn, want dat zal nooit gaan passen. Maar ook een te kleine kapstok kan natuurlijk in het niets vallen. Meet daarom eerst de ruimte die beschikbaar is voor de kapstok op en ga dan op zoek.

Met deze drie stappen zal jij een kapstok vinden die perfect bij jou in de hal staat!