Lakschoenen zijn weer helemaal in. Of beter gezegd, lakleer is weer in. En dat is logisch als je bedenkt dat lakleer een chique uitstraling heeft die past bij veel gelegenheden. Geen wonder dat je lakschoenen weer veel ziet. Maar let wel op: deze schoenen kun je niet altijd dragen en je moet je wel aan wat regels houden. Ken je die regels dan kun je prima voor de dag komen  met jouw mooie, nieuwe paar lakschoenen!

Schoenen zijn modeaccessoires

Je kunt het je waarschijnlijk niet meer voorstellen, maar er was een tijd waarin er niet veel aandacht werd geschonken aan schoeisel. Als het maar lekker zat dan was het vaak al goed. Schoenen als mode item gebruiken was niet iets wat veel gedaan werd. Maar dat is nu, zoals je ongetwijfeld weet, wel heel anders. Met schoenen maak je een statement, je kunt ermee opvallen en stralen of je kunt er de plank helemaal mee misslaan. Schoenen zijn hot. En dat geldt dus ook voor lakschoenen. En ook voor dit schoeisel geldt: je kunt er mee opvallen of je kunt er de plank mee misslaan.

Lakschoenen: wanneer wel en wanneer niet

Lakschoenen draag je vaak bij officiële feesten of bijvoorbeeld onder je smoking. Afhankelijk van de dresscode kun je bepalen of je lakschoenen moet dragen. Bij de meest officiële dresscode ‘white tie’ draag je in ieder geval lakschoenen, maar ook bij ‘black tie’, dus de smoking, zijn deze schoenen gewenst. De schoenen moeten dan ook zwart zijn. Kleurige statements worden bij dit soort gelegenheden niet erg gewaardeerd. Bij wat lossere dresscodes kun je je wel een uitspatting veroorloven door andere kleuren te dragen of een opvallende print te nemen. Overigens, bij die zwarte lakschoenen draag je dan natuurlijk zwarte kousen!

Print en prijs

Zoals gezegd: schoenen met een felle kleur of print mogen heus wel bij sommige gelegenheden, maar bedenk wel dat deze schoenen vaak wat langer mee moeten. Gewoon, omdat echt goede lakschoenen soms wat duurder kunnen zijn. Het is natuurlijk zonde als je ze weg moet gooien omdat je de print zat bent.
Overigens, de prijs van deze schoenen varieert heel erg. Ook onder de 100 euro kun je mooie en goede schoenen kopen. Comfort is natuurlijk net zo belangrijk als uiterlijk. Dus pas de schoenen aan het eind van de dag, als je voeten wat dikker zijn.  En pas beide schoenen want voeten zijn zelden gelijk. Zo weet je zeker dat altijd goed zitten.