Goede schoenen zijn van ontzettend groot belang wanneer je kijkt naar je lichaam in de toekomst. Het dragen van een slecht passend of ondersteunende schoen kan zorgen voor klachten ten opzichte van je lichaamshouding. Problemen met je lichaamshouding zorgen daarentegen weer voor rug, schouder en andere klachten. Maar niet alleen je lichaamshouding heeft het zwaar te verduren wanneer je niet op de juiste schoenen loopt, ook je voeten, en gewrichten zelf. Men denkt vaak dat goede schoenen niet mooi kunnen zijn, echter laten de schoenen van Waldlaufer zien dat dat wel kan.

Ronding

Tijdens het lopen vangen je voeten elke klap op die je zet. Met een goede lichaamshouding wordt deze klap herverdeeld over je gehele lichaam. Een goede lichaamshouding is wanneer je lichaam vanaf de ronding van je voeten in een rechte lijn naar boven loopt. Het kan best zijn dat je goede schoenen hebt gevonden die toch niet helemaal perfect aansluiten. Er bestaan namelijk 3 soorten rondingen in elke voet, een hoge ronding, een lage ronding en een medium ronding. Wanneer je schoenen hebt gevonden die niet helemaal in de ronding van jouw voet lopen kies dan voor inlegzooltjes. Tevens is het van belang dat je schoen een goede zool met demping heeft, om zo de klap te kunnen opvangen. 

Breedte

Buiten het feit dat er meerdere rondingen zijn qua voeten, zijn er ook verschillende breedtematen. In de vakhandel wordt dit ook wel wijdtemaat genoemd. De wijdte zegt iets over de verhouding tussen de lengte en de breedte van de voet. De gemiddelde breedtemaat is G, echter kunt u ook schoenen vinden in maat C tot M. Waarbij C en D geschikt is voor zeer smalle fouten en M voor een zeer brede voet. Een knellende schoen kan voetproblemen veroorzaken, terwijl een te losse schoen blaren veroorzaakt. 

Tips

Nu je op de hoogte bent van de schokdemping en juiste maat, is het tijd om te beginnen over materiaal. Wil je dat je schoen lang meegaat en comfortabel zit? Kies dan voor een hoogwaardig materiaal zoals leer. Deze stof is stevig doch soepel, ademend en duurzaam. De schoenen van Waldlaufer hebben luchtkussentjes in de zool, wat zorgt voor een optimaal loopcomfort omdat dit de schok in je enkel en hielp herverdeeld en dempt. Waldlaufer schoenen zijn gemaakt van hoogwaardig leer en zijn te bestellen in verschillende breedtematen, echte comfort schoenen dus. Zoek dus snel het model waar jouw hartje sneller van gaat kloppen, zonder concessies te doen aan comfort en kwaliteit.