Heb je een nieuwe jas nodig? Dan is het heel verstandig om te investeren in een goed exemplaar waar je lang plezier van kunt hebben. Een goede jas kan best een flinke investering zijn, dus dan wil je natuurlijk wel dat je een goede keuze maakt. Daarom zetten wij in deze blog een aantal tips voor je op een rijtje waar je rekening mee kunt houden bij het uitkiezen van een nieuwe jas.

Eindeloos te combineren

Een van de belangrijkste punten voor een jas is dat deze goed te combineren is. Je wil hem immers aan kunnen doen bij al je outfits. Of je nou een nette chino draagt of een stoere spijkerbroek, een goede jas kun je over allebei deze outfits aantrekken.

Tijdloos design

Daarnaast is het verstandig om te kiezen voor een tijdloos exemplaar. Ook al lijkt die fel gele jas nu zo hip en leuk, het is toch echt beter om te kiezen voor een neutralere jas. Probeer de trends een beetje over te slaan als het gaat om het aanschaffen van een jas. Zo kun je er namelijk veel langer plezier van hebben.

Comfort is net zo belangrijk als het design

Misschien lijkt dit niet direct het belangrijkste als het gaat om het uitzoeken van een jas, maar dat is het zeker wel! Als een jas niet lekker zit, zul je deze niet met plezier dragen. Let dus tijdens het passen goed op of de jas comfortabel zit, dit voel je vaak meteen. En ben je op zoek naar een winterjas? Trek dan even een dikke trui aan voordat je de jas past, zo weet je zeker dat hij ook nog lekker zit als je wat meer laagjes nodig hebt.

Goede kwaliteit Stone Island jassen

Ook is het erg belangrijk dat je jas van goede kwaliteit is. Een jas van goede kwaliteit ziet er nou eenmaal mooier uit en heeft vaak een betere pasvorm. Dit zul je waarschijnlijk wel merken in je portemonnee, maar je kunt er dan ook jaren mee doen! Stone Island jassen zijn van goede kwaliteit en gaan lang mee. Als je op zoekt bent naar een Stone Island jas kun je bijvoorbeeld terecht bij La Boule.

Precies de juiste dikte

Een winterjas moet lekker warm zijn, maar niet te warm. Het is namelijk helemaal niet fijn als je gaat zweten in je jas. Kies dus voor een jas van luchtdoorlatend materiaal en natuurlijke stoffen. Pure wol, microvezel en fleece zijn fijne materialen voor een winterjas. Ook een zomerjas moet lekker ademen, zodat je niet gaat zweten.

Een waterdichte jas

We leven nou eenmaal in een land waar het ontzettend vaak regent, dus een jas moet zeker waterdicht zijn. Of je nou een winterjas of een zomerjas aanschaft, er kan altijd een bui vallen. En dan is het wel zo fijn als je gewoon lekker droog blijft!