Een goede nachtrust is niet alleen bevorderlijk voor je algemene gemoedstoestand, het heeft nog veel meer voordelen. Een goede nachtrust zorgt ervoor dat je scherper en alerter bent gedurende de dag, je hebt minder kans om ziek te worden, je ziet er gezonder uit, je kan sneller en beter informatie tot je verwerken en je leeft langer. Al met al is het dus uitermate belangrijk een goede nachtrust tot je te nemen. Maar liefst 10% van de mensen kampt met slaapproblemen, en soms zijn deze problemen al op te lossen door het kiezen van de juiste slaapkleding.

Stof

Een goede nachtrust gaat hand in hand met comfortabele nachtkleding ofwel pyjama’s. Iedereen is anders en slaapt dus anders, kies dus voor de juiste pyjama die aansluit bij jouw wensen en slaapgewoonten. Heb je het snel koud? Ga dan voor een pyjama van flanel badstof of velours. Als je snel transpireert kan je beter kiezen voor een verkoelende katoenen pyjama. Natuurlijk verschilt dit ook per seizoen dus wissel vooral je pyjama’s af wanneer de temperatuur buiten veranderd. 

Pasvorm

Naast het kiezen van de juiste stof dient er ook nog gekeken te worden naar de pasvorm. Met de juiste pasvorm slaap je elke nacht als een os. Te losse pyjama’s of shirts kunnen om je lichaam gaan draaien en je beklemmen, terwijl strakke pyjama’s je ook snel beklemmend laten voelen. 

Pyjama’s zijn er in vele verschillende vormen. Zo kan je kiezen voor shortama’s, nachthemden, nachtjaponnen, playsuits of hele pyjama sets.

Ondergoed

Slapen zonder ondergoed blijkt vele voordelen te hebben, toch vindt niet iedereen dit even comfortabel. Mocht jij zo iemand zijn die slapen zonder ondergoed maar naar vind, zorg dan in ieder geval voor het juiste ondergoed tijdens het slapen. Kies ondergoed uit die niet te knellend of te los zit, en met een ademende stof. Tevens bestaat er naadloos ondergoed, wanneer je dit aantrekt lijkt het bijna op een tweede huid. 

Dames pyjama’s

Veelal slapen vrouwen in een oud shirt van hun broer, man of vriend. Dit terwijl er genoeg leuke pyjama’s te vinden zijn die net zo lekker zitten en waarmee je wel de deur open kan doen. Kies voor een leuk pyjama jurkje of een huispak waarmee jij zo je bed in rolt.

Herenpyjama’s

Heren slapen meestal in hun boxer met een wit shirt of hemd, dat terwijl een mooie pyjama  het slaapcomfort enorm kan verhogen. De opties op het gebied van pyjama heren zijn eindeloos, van een sportieve tot klassieke look. Investeer in een pyjama die past bij jouw slaapgewoontes en stijl.