Petten heb je in vele soorten en maten. Je kunt ze dragen wanneer je wilt. Als je door de stad loopt of tijdens het sporten. Het is geen probleem. Tegenwoordig is een pet een waar fashionitem. De pet wordt gedragen door mannen en vrouwen en kan gedragen worden bij vele verschillende evenementen en activiteiten. Veel jongens dragen ook een pet omdat dit gemakkelijk is. Zo hoeven zij ’s ochtends niet het haar te doen wanneer ze gewoon een pet op kunnen zetten, en daar nemen veel jongens gebruik van. Echter wat veel mensen vergeten is het wassen van de pet. Het is een kledingstuk en moet net als een broek of shirt ook af en toe gewassen worden. Het hoeft niet zo vaak als bijvoorbeeld een shirt of ondergoed, maar als je een pet nooit zult wassen gaat die wel stinken.

Petten regelmatig wassen is verstandig omdat de pet vet van de huid en zweet opneemt. Dit kan na een tijdje minder fris gaan ruiken en zal wat kunnen verkleuren als de pet een lichte kleur heeft. Daarnaast zal de buitenkant van de pet ook kunnen verkleuren door viezigheid wat in de lucht hangt. In bijvoorbeeld een Trucker pet of snapback kan karton zitten. Dat zit meestal in de voorkant van de pet achter het logo. Als een pet karton bevat is het niet raadzaam nat te wassen, maar om de pet juist droog te wassen. Het is soms lastig om te zien of de pet karton bevat. Als het lukt kun je voorzichtig kijken achter de klep. Als dit niet lukt zou je op internet kunnen kijken of er karton of plastic in is verwerkt. Petten waar geen karton maar plastic in zit kun je gewoon in de wasmachine wassen. Soms staat er op het label ook genoeg informatie over was mogelijkheden.

Petten met karton kun je dus beter droog wassen. Dit kun je doen met wat soda of biotex. Je kunt een beetje soda pakken en het voorzichtig in de pet masseren. Zorg er daarna voor dat alle korrels zijn verwijderd. Het kan wel eventjes duren en het liefst met lichte petten. Soda kan er voor zorgen dat het gaat verkleuren. Petten met plastic kun je in de wasbak wassen met warm water en wat zeep. Met een sponsje kun je de vieze plekken wassen. Daarna even uitspoelen en goed laten drogen. Dan zal die er weer als nieuw uit zien.